Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ


ΤΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ


ΠΟΙΟ ΚΤΙΡΙΟ Η ΚΤΙΣΜΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ


Όλα τα κτιρια (Μονοκατοικιες – Πολυκατοικιες – Καταστηματα – Γραφεια - Αποθηκες κ.λ.π.), ειτε αυτά βρισκονται σε περιοχες εντος σχεδιου πολεως, ειτε σε περιοχες εκτος σχεδιου πολεως συμφωνα με την κειμενη Νομοθεσια (Ν.1577/1985, Ν.2381/2000 και λοιπων τροποποιησεων και Διαταξεων), οφειλουν να εχουν κατασκευαστει συμφωνα με την αναλογη Οικοδομικη Αδεια, από το αρμοδιο Πολεοδομικο Γραφειο η τον αναλογο φορεα και συμφωνα με τους ορους Δομησης και περιορισμους που ισχυουν σε κάθε περιοχη και οι Ιδιοκτητες τους να εχουν δηλωσει και εξοφλησει τις υποχρεωτικες ασφαλιστικες εισφορες που αναλογουν στο εργατοτεχνικο προσωπικο της κατασκευης. Σε διαφορετικη περιπτωση το Κτιριο θεωρειται Αυθαιρετο.

Αλλα και αν το κτιριο εχει κατασκευαστει με την αναλογη οικοδομικη Αδεια και εχουν γινει υπερβασεις στη Δομηση, δηλαδη εχει χτισει ο ιδιοκτητης του περισσοτερα τ.μ. από τα προβλεπομενα η εχουν γινει υπερβασεις στο υψος του κτιριου, δηλαδη εχει κατασκευασει ψιλοτερο κτιριο από αυτό που οριζεται στην οικοδομικη αδεια, υπερβασεις στην καλυψη, δηλαδη ο ιδιοκτητης εχει χρησιμοποιησει μεγαλυτερο τμημα χωρου στο οικοπεδο από το προβλεπομενο στην οικοδομικη Αδεια και δεν εχει κανει αναθεωρηση η τροποποιηση της αδειας του, τοτε και αυτές οι υπερβασεις θεωρουνται αυθαιρετες.

Κάθε ημιτελης κατασκευη κτιριου όπως π.χ. φερων οργανισμος (σκελετος) από μπετον, τοιχοδομες κ.λ.π. αν δεν εχει πραγματοποιηθει με την αναλογη οικοδομικη Αδεια, θεωρειται αυθαιρετη.

Κάθε μικρη κατασκευη όπως πισινες η δεξαμενες, προχειρη κατασκευη, Λυομενη κατασκευη η ξυλινη αν δεν εχει πραγματοποιηθει με την αναλογη οικοδομικη Αδεια, θεωρειται αυθαιρετη.

Κάθε νεα χρηση διαφορετικη από αυτή που προβλεπεται στην Οικοδομικη Αδεια, που εχει εγκατασταθει σε ένα κτιριο, χωρις την αναλογη αδειοδοτηση (Αλλαγη Χρησης).

Οι Οικοδομικες Αδειες αφορουν αποκλειστικα τα Κτιρια και όχι τους ιδιοκτητες σαν Φυσικα η Νομικα προσωπα. Συνεπως ο Ιδιοτητης που εχει δηλωσει το αυθαιρετο κτιριο του, στο Ε9 της εφοριας η στο Κτηματολογιο δεν σημαινει ότι το εχει και Νομιμοποιησει.

 


Αρχιτεκτoνικό γραφείο Θανάση Κρυώνη - Βασ. Γεωργίου Β' 30, 11635 Αθήνα. 
© 2012 arxitek.gr - info@arxitek.gr - 210 7517553
 
Κατασκευή και υποστήριξη: Option Computers - email: info@optionco.gr