Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

«ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ» ΝΟΜΟΣ 4014/2011, ΑΡΘΡΟ 23 ΠΑΡ. 4 ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΘΕ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΠΑΡΕΧΩ, ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗ «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ» ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ 4014/2011 ΠΕΡΙ «ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΛΟΓΙΚΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ» ΑΡΘΡΟ 23, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΟΠΡΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 7517553 

Η «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ» αφορά όλα τα ακίνητα με ή χωρίς κτίσμα, υποκαθιστά την ταυτότητα ενός ακινήτου και διασφαλίζει αγοραστή και ιδιοκτήτη, από πιθανή ακύρωση συμβολαίου εξαιτίας οικοδομικών παραβάσεων που πιθανώς και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου αγνοεί.

 

Σε αυτή τη «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ», αφού γίνει έλεγχος με αυτοψία του Μηχανικού στο ακίνητο, σύμφωνα με την οικοδομική του άδεια, τα εγκεκριμένα αρχιτεκτονικά σχέδια κατασκευής του, τυχούσες νομιμοποιήσεις κ.λ.π., βεβαιώνεται αν το ακινητο έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με την οικοδομική του άδεια, ότι δεν εχει εγκατασταθεί στο ακίνητο αυθαίρετη χρήση και αν αυτές εχουν νομιμοποιηθεί με κάποια νομοθεσία ή έχουν ρυθμιστεί με την τρέχουσα νομοθεσία περί αυθαιρέτων, η «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ» συντάσσεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του άρθρου 23. Παρ. 4 του Ν.4014.

 

Στη ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ δεν συμπεριλαμβανεται ο ελεγχος κοινοχρηστων η κοινοκτητων χωρων του ακινητου.

Για την εκδοση της «ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ» για όλα τα ακινητα, σε περιοχες εντος και εκτος σχεδιου δομησης, απαιτειται, η συνταξη ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ εξαρτημενου από το συστημα κρατικων συντεταγμενων ΕΓΣΑ’ 87. Νομος 4030/2011, Αρθρο 49 παρ15. Αυτό εγινε για να διασφαλιστει ο ακριβης προσδιορισμος του ακινητου στο οποιο αναφερεται η Μεταβιβαση.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ «ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ»

  • Γινεται «Αναθεση» της διαδικασιας εκδοσης «ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ» σε Μηχανικο από τον Ιδιοκτητη του ακινητου.
  • Στη ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ, επισυναπτεται Υπευθυνη Δηλωση του Ιδιοκτητη, ότι στο ακινητο δεν υπαρχει κτισμα, η ότι στη διακεκριμενη αυτοτελη, οριζοντια, η καθετη συνιδιοκτησια δεν εχουν εκτελεστει, αυθαιρετες κατασκευες.
  • Συντασεται «Τοπογραφικο Διαγραμμα» εξαρτημενο από τις κρατικες συντεταγμενες ΕΓΣΑ’ 87.
  • Παρεχονται στο Μηχανικο Συμβολαιο ιδιοκτησιας, Συσταση Οριζοντιου η Καθετου Ιδιοκτησιας, αν υπαρχει συνιδιοκτησια, τα σχεδια της Μελετης της Οικοδομικης Αδειας (αν εχει εκδοθει), που αφορουν το ακινητο, η αν είναι αυθαιρετο, η υπαρχουν αυθαιρεσιες του Πολεοδομικου κανονισμου τις αναλογες Νομιμοποιησεις που υπαρχουν.
  • Γινεται επι τοπου στο ακινητο Αυτοψια και ελεγχος από τον Μηχανικο, της σωστης εφαρμογης των παρεχομενων Αδειοδοτημενων Μελετων κλπ.
  • Ο Μηχανικος διαβιβαζει τα στοιχεια του Ιδιοκτητη και της Νομιμοτητας του Ακινητου, μεσω ηλεκτρονικου συστηματος στο ΤΕΕ και εκδιδεται η αναλογη «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ».
 


Αρχιτεκτoνικό γραφείο Θανάση Κρυώνη - Βασ. Γεωργίου Β' 30, 11635 Αθήνα. 
© 2012 arxitek.gr - info@arxitek.gr - 210 7517553
 
Κατασκευή και υποστήριξη: Option Computers - email: info@optionco.gr