Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΜΙΥΠΑΙΘΡΙΩΝ

ΝΟΜΟΣ 3843/2010 ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ (ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ) ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΧΩΡΩΝ

 ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ, ΤΕΛΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011.

 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΩΝ, ΥΠΟΓΕΙΩΝ, ΣΟΦΙΤΩΝ Κ.Λ.Π. ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ, ΤΗΛ. 210 7517553.

 Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν:

 •  Oι ιδιοκτήτες κάθε τύπου ακινήτων (κατοικίες, πολυκατοικίες, καταστήματα, γραφεία, κ.λπ.), στα οποία έχει μετατραπεί ο ημιυπαίθριος χώρος σε χώρο κύριας χρήσης.
 • Οι ιδιοκτήτες που έχουν αλλάξει τη χρήση, σε τμήματα ή ολόκληρους χώρους, ισογείων, πυλοτών, υπογείων και τους έχουν μετατρέψει σε κύριους χώρους, κατοικίας, γραφείων, καταστημάτων κ.λπ.  

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη νομιμοποίηση διατήρηση των μετατροπών, είναι οι χώροι που έχουν μετατραπεί να βρίσκονται εντός του περιγράμματος της οικοδομής, δηλαδή ο όγκος τους να έχει μετρηθεί στον υπολογισμό του όγκου του κτιρίου, όπως προβλέπεται στην οικοδομική αδεία του κτιρίου.

Κάθε αλλαγή χρήσης μπορεί να διατηρηθεί, αν η νέα χρήση επιτρέπεται από τις χρήσεις γης που ισχύουν στην περιοχή.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ 3843/2010

Υποβάλλεται Φάκελος στο αρμόδιο Πολεοδομικό Γραφείο από τους ιδιοκτήτες, συνιδιοκτήτες του ακίνητου ή από εξουσιοδοτημένο Μηχανικό που αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει τη ρύθμιση.

Το φάκελο συνοδεύουν: 

 • Αίτηση των ιδιοκτήτων εις διπλούν.
 • Υπεύθυνη Δήλωση των ιδιοκτήτων εις διπλούν, με επικύρωση του γνησίου της υπογραφής, από ΚΕΠ ή αστυνομικό τμήμα, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία του ιδιοκτήτη και του χώρου που πρόκειται να διατηρήσει τη μετατροπή χρήσης του.
 • Δήλωση Εξουσιοδότησης σε Μηχανικό.
 • Τεχνική Έκθεση Μηχανικού.
 • Αρχιτεκτονικά σχέδια με τον εντοπισμό του χώρου (κάτοψη, τοπογραφικό διάγραμμα) και στέλεχος της Οικοδομικής Άδειας.
 • Διπλότυπα Παραβόλων υπέρ του Δημόσιου, που εκδίδονται στις εφορίες συνολικού ποσού, για μεν τις μετατροπές ημιυπαίθριων χώρων 250 Ευρώ, για όλες τις άλλες περιπτώσεις μετατροπών 350 Ευρώ. Τα παράβολα σε καμιά περίπτωση δεν επιστρέφονται και αφαιρούνται από το τελικό πόσο του προστίμου.

 ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ

 Βάσει το κάτωθι πολλαπλασιασμού:

 (Τετραγωνικά μέτρα του χώρου) Χ (την Τιμή Ζώνης της περιοχής) Χ (το αντίστοιχο ποσοστό του παρακάτω πινάκα).

 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ:

 • Εύρεση του Φάκελου της Οικοδομικής Άδειας από την ανάλογη Πολεοδομία και φωτοτύπηση των απαραιτήτων Αρχιτεκτονικών Σχεδίων.
 • Συμπλήρωση Δηλώσεων και Αιτήσεων του ιδιοκτήτη.
 • Κατάθεση και πλήρη διεκπεραίωση στην Πολεοδομία, της διαδικασίας ρύθμισης έως την απόδοση του προστίμου στον ιδιοκτήτη. 

Συνολικό κόστος 200 Ευρώ + ΦΠΑ 23%

 


Αρχιτεκτoνικό γραφείο Θανάση Κρυώνη - Βασ. Γεωργίου Β' 30, 11635 Αθήνα. 
© 2012 arxitek.gr - info@arxitek.gr - 210 7517553
 
Κατασκευή και υποστήριξη: Option Computers - email: info@optionco.gr